LAZIO

Met een fascinerende mix van mensen, tradities en gebieden is de regio zeer gevarieerd en te verdelen in vier stukken: Viterbo, La Tuscia, La Ciociaria en La Sabina. Een bijzonder gebied met veel natuurschoon en talrijke historische plekken: één grote artistieke en culturele pracht. Rome is het onbetwistbare middelpunt, hierin ligt de enclave van het Vaticaan.

Een van de drie meren, van vulcanische oorpsrong is: Il Lago di Bolsena waarin de eilandjes Martana en Bizentina. Heerlijk is het over het meer een boottocht met rondleiding te maken. Ferento, hier in de buurt, met een Romeins theater dat nog steeds in gebruik is.

Overal archeologische vondsten: Cerveteri, Ostia Antica en de Villa Adriana in Tivoli (hier woonde Keizer Hadrianus). Bij en in Tarquinia een interessant Etruskisch opgravingsgebied en het Etrusken museum.

Tussen Orvieto en Viterbo (met zijn middeleeuwse wijken) ligt het sprookjesachtige Civita di Bagnoregio (800-900), “het stervende stadje”, uniek gelegen op een door erosie afbrokkelende rots, alleen via een lange smalle loopbrug te bereiken; weinig oorspronkelijke bewoners resteren, maar er wordt nu veel gerestaureerd met een heel mooi suggestief resultaat.

De Villa Lante in Bagnaia even ten oosten van Viterbo en de Villa Caprarola bij het Lago di Vico zijn beide antieke imposante villa’s met prachtige tuinen.

Le Vaschette, vanaf €1.395. Op introfilm

Le Vaschette, vanaf €1.395. Op introfilm

Lazio
LE VASCHETTE, 7/8 p met privé zwembad Elegant groot en riant gelegen buitenhuis van Romeinse familie Meer info
Palazzo Romano, prijzen op aanvraag

Palazzo Romano, prijzen op aanvraag

Lazio
Il Palazzo Romano In luxueus stadspalazzo in het absolute centrum van Roma: een klein appartement of Meer info