Availability

We are sorry, there are no rooms available at this accommodation at the moment

Algemeen

IL GIOIELLINO, 2 p
Zonnig en romantisch ingericht appartement op tweede verdieping van 13e eeuws palazzo, rustig gelegen in het hart van het Middeleeuwse stadje Orvieto. Het straatje met vele leuke kleine winkeltjes van handwerkslieden is het charmantste van de stad. Oogstrelend uitzicht hoog over de stad: vanuit zit- en slaapkamer op de schitterende Duomo en vanuit eetkamer op tuinen, daken en de Torre del Moro. Centraal gelegen tussen Firenze en Roma. Heerlijke plek om van Umbria te genieten en centraal gelegen voor Toscana en Lazio. Firenze in 1,5 uur en Roma in 1 uur te bereiken (ook met openbaar vervoer).

Prijzen per week:
gedurende het gehele jaar 2p. € 800. Huur loopt van zaterdag tot zaterdag en uitsluitend 1 week per keer.

Borgsom: € 400 te voldoen met de aanbetaling.
Het appartement is niet geschikt voor kinderen onder de 16 jaar.

Inbegrepen: Beddengoed, handdoeken en keukenlinnen.

Niet inbegrepen:
eind schoonmaak en wasserij € 60; verwarming of airconditioning à € 20 p.d.

Indeling: hal, eetkamer met keukenhoek, zitkamer met comfortabele slaapbank, TV en CD speler, 1 tweepersoons slaapkamer, badkamer; overal horren voor ramen en deuren.

Aankomst: uitsluitend tussen 19.00 en 20.00 uur.

Vertrek:
vóór 9.00 uur.

U gelieve op de dag van vertrek het huis schoon en netjes achter te laten.

We are sorry, there are no reviews yet for this accommodation.

Umbrië

UmbriëUmbrië (Italiaans: Umbria), “het land van Franciscus van Assisi”, is een regio met groene, zacht glooiende heuvels begroeid met vooral wijn- en olijfgaarden, maar er zijn ook veel akkers met tarwe, suikerbieten, tabak en zonnebloemen. De regio bevindt zich in centraal Italië, in de vallei van de rivier de Tiber met het stuwmeer Lago di

Sports & nature

Wijnbouw Umbrië biedt al duizenden jaren een goede thuis aan de wijnbouw en dat is vooral toe te schrijven aan de volgende factoren: de zacht glooiende heuvels met een goede blootstelling aan de zon, de rijkdom aan rivieren en wateren, het continentale maar zachte klimaat, de bodemstructuur die meestal bestaat uit goede kleiachtige kalksteen. Al deze gunstige voorwaarden hebben de inwoners van het gebied reeds vroeg ertoe aangezet met de productie van wijn te beginnen, zodat de Umbrische wijnboeren vandaag kunnen bogen op een oude traditie van wijn maken.Voor rode kwaliteitswijn is vooral de Sangiovese- en de Sagrantino-druif van belang, terwijl witte wijn vooral van Grechetto- en Malvasia-druiven wordt gemaakt.

Culture and history info

Culture and history infoGeschiedenis De regio is genoemd naar de Umbri, een stam die zich in de regio vestigde in de 6e eeuw v.Chr.. Hun taal was het Umbrisch, een Italische taal die verwant is aan het Latijn. De Etruskisch-Romeinse periode en de Middeleeuwen vormen het hoogtepunt uit de Umbrische geschiedenis. De steden groeiden uit tot vorstendommen die de omliggende gebieden overheersten.

Read more