Availability

We are sorry, there are no rooms available at this accommodation at the moment

Algemeen

IL DUE, 2/4 p met zwembad
Knus comfortabel guesthouse met twee terrassen en eigen tuin op het bijzonder sfeervolle wijnlandgoed van de Tenuta Le Velette. Met veel gevoel voor stijl gerestaureerd en met zorg ingericht, waarbij op alle details is gelet. Privé ingang. Overal rondom olijf- en wijngaarden, waardoor het fantastisch wandelen is. Schitterend uitzicht vanaf terras op de rots van het Middeleeuwse Orvieto (2km) door bijzondere ligging er recht tegenover. Door de centrale plek zijn alle cultuursteden in Midden Italië goed te bereiken.

Prijzen:

mei, juni, juli, augustus, september 2 p € 886 3/4 p € 1.050/1.219
maart, april, november 2 p € 770 3/4 p € 932/1.098

in oktober zijn de prijzen: 2 p € 834 en 3/4 p € 995/1.156.

Borgsom: € 250

Indeling:
Begane grond: zitkamer met open haard, tweepersoonsslaapkamer, studeerkamer met 2 losse bedden (of met 1 éénpersoonsbed of met een twee persoonsbed), badkamer met douche, bijkeuken met wasmachine, kleine tuin. Eerste verdieping: (binnen met wenteltrap of buitenom via privé ingang te bereiken) ruime woon/eetkeuken met fornuis, afwasmachine en zitje, privé terras en tuin, badkamer met douche.

Het zwembad (18×8 m.), is geopend van mei tot eind september. Het bevindt zich wat verderop op hetzelfde landgoed, u komt er te voet of met de auto, binnendoor tussen de prachtige olijf- en wijngaarden van het landgoed en hoeft niet over de geasfalteerde weg buitenom.

Wijn en olijfolie te koop: u krijgt een uitgebreide rondleiding over het wijngoed en door de wijnkelders, waarbij het proeven van de wijnen vanzelfsprekend is inbegrepen. Indien voorradig kan men gratis groenten uit de moestuin krijgen.

Aanwezig: satelliet TV, Wifi, DVD player; zonnepanelen.

Inbegrepen: water, gas en elektriciteit; beddengoed, keukenlinnen en handdoeken, dit wordt wekelijks vervangen.

Niet inbegrepen: eindschoonmaak à € 80. Op verzoek extra schoonmaak: à € 10 per uur. Verwarming van half september tot juni à circa € 40 p.w.

Aankomst: tussen 16.00 en 19.00 uur, gelieve vóór 13.00uur in geval van enige vertraging te bellen met de eigenaresse.

Vertrek:
vóór 9.00 uur.

U gelieve op de dag van vertrek het huis schoon en netjes achter te laten.

We are sorry, there are no reviews yet for this accommodation.

Umbrië

UmbriëUmbrië (Italiaans: Umbria), “het land van Franciscus van Assisi”, is een regio met groene, zacht glooiende heuvels begroeid met vooral wijn- en olijfgaarden, maar er zijn ook veel akkers met tarwe, suikerbieten, tabak en zonnebloemen. De regio bevindt zich in centraal Italië, in de vallei van de rivier de Tiber met het stuwmeer Lago di

Sports & nature

Wijnbouw Umbrië biedt al duizenden jaren een goede thuis aan de wijnbouw en dat is vooral toe te schrijven aan de volgende factoren: de zacht glooiende heuvels met een goede blootstelling aan de zon, de rijkdom aan rivieren en wateren, het continentale maar zachte klimaat, de bodemstructuur die meestal bestaat uit goede kleiachtige kalksteen. Al deze gunstige voorwaarden hebben de inwoners van het gebied reeds vroeg ertoe aangezet met de productie van wijn te beginnen, zodat de Umbrische wijnboeren vandaag kunnen bogen op een oude traditie van wijn maken.Voor rode kwaliteitswijn is vooral de Sangiovese- en de Sagrantino-druif van belang, terwijl witte wijn vooral van Grechetto- en Malvasia-druiven wordt gemaakt.

Culture and history info

Culture and history infoGeschiedenis De regio is genoemd naar de Umbri, een stam die zich in de regio vestigde in de 6e eeuw v.Chr.. Hun taal was het Umbrisch, een Italische taal die verwant is aan het Latijn. De Etruskisch-Romeinse periode en de Middeleeuwen vormen het hoogtepunt uit de Umbrische geschiedenis. De steden groeiden uit tot vorstendommen die de omliggende gebieden overheersten.

Read more